Böcker · Fantasy · Litteratur · Romaner · Thriller

#1 Reginas Sång – David & Leigh Eddings


David Eddings är en författare som nog är mest känd för sina fantasyböcker, bl a Sagan om Belgarion osv. Reginas dotter är dock ingen fantasyroman, utan istället en fängslande psykologisk thriller.

Regina och Renata är enäggstvillingar och det är nästintill omöjligt att skilja dem båda åt. De tänker på samma sätt, reagerar på samma sätt och har ett eget hemligt språk som ingen annan förstår. De lever tillsammans i en ganska idyllisk amerikansk förort tillsammans med föräldrar och grannen som blivit som en bror för dem. Idyllen bryts när den ena av tvillingarna hittas våldtagen och mördad med sin syster bredvid sig, levande. Ingen vet vem av tvillingarna det är som överlevt och vem som är död och den kvarvarande systern blir psykiskt sjuk av chocken och ger inga svar. När hon äntligen börjar må bättre och slutar prata på det hemliga språk hon och hennes syster delade visar det sig att hon lider av total minnesförlust. Det enda hon minns är grannpojken Mark som kommer att bli den som hjälper henne att återanpassa sig till världen utanför sjukhuset. Det blir dock ingen särskilt enkel uppgift…

Boken är gripande och oerhört svår att släppa ifrån sig. Jag som läst mycket av makarna Eddings innan jag läste den här boken tycker nästan att de överträffat sig själva när de gick ifrån sin vanliga genre och in i något helt annat. Den kusliga känslan sätter sig i märgen och man sitter som på nålar ända till upplösningen. Åtminstone gjorde jag det.

Genre: Psykologisk Thriller

Orginaltitel: Regina’s song

Skriven år: 2000

Antal sidor: 384 (inbunden)

Det får bli veckans tips, för den är läsvärd.

2 kommentarer på “#1 Reginas Sång – David & Leigh Eddings

  1. Åh, nu blev jag nyfiken, jag har inte läst nå Eddings sen mellanstadiet, typ, men ååååh vad han var det bästa jag visste då! Förutom att han är rätt dålig. Men det fattade jag inte innan jag träffade fröken Hobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s