Personligt

God morgon


Hej.

Jag fick en idé imorse, om en blogg med 365 böcker som borde läsas. Självklart finns det boksida på boksida i världen. Sen kom jag på att en bok om dagen är en ganska dum idé, eftersom ingen ändå kommer läsa ut en bok om dagen. Därför blir det en bok i veckan. För en vecka är ganska lagom tror jag. Nu är det vecka ett och snart kommer en första bok dyka upp här. Fick bestlutsångest av vad jag skulle börja med bara, så ha tålamod.

Dessutom vill jag gärna ha tips på bra böcker du tycker ska vara med. För då blir jag glad.

Med Kärlek

E

8 kommentarer på “God morgon

 1. Jag tycker du ska läsa:

  Mig äger ingen av Åsa Linderborg, den läser jag just nu.

  Det är jag som är Lisa av Moa Lina Croall.

  David Lega – när inte armarna räcker till av Petter Karlsson.

  Sagor för barn över arton år av Tage Danielsson.

  Tiden är ingenting av Hasse Alfredson.

  Händelser vid vatten av Kerstin Ekman.

  Kvinnor och äppelträd av Moa Martinsson.

  Nu var det 1914 av Eyvind Johnson (har vunnit nobelpriset!)

  Sandor slash Ida av Sara Kadefors.

  Fittstim (antologi) red. Linda Skugge och Belinda Olsson.

  Vadå vegan av Lisa Gålmark. Hon har även skrivit Vadå feminist.

  Olika serieböcker, för tips kolla här: http://365ume.blogspot.com/2009/12/laas-serier.html

  Andra bra författare är: Astrid Lindgren, Viveka Lärn, Selma Lagerlöf (har också vunnit nobelpriset!), Annika Thor och Sara Lidman.

 2. Cirkusdirektörens dotter – Jostein Gaarder
  När änglar dör – Andreas Roman

  Samt vill jag starkt rekomendera ”Sum – forty tales from the afterlives” av David Eagleman, en sjukt läsvärd bok som får dig att skratta, tänka efter och le. Rolig, eller tragisk. Ett ploj, eller på riktigt. Välj själv. Dock finns den ännu inte på svenska, vilket är synd. Så jag kanske inte kan föreslå den till detta projekt. Men för alla som läser detta, så rekomenderar jag den jättemycket!

  Jättebra sida, förresten. Kommer helt klart följa den under år 2010!

 3. Det här är sjukligt smart! Du har fått mig, som helt tappat läslusten pga bristen på bra böcker, att pallra mig till biblioteket! Keep up the good work!

 4. Skit kul idé! Orkar bara inte läsa igenom vad alla böcker handlar om. Om det är nån som är riktigt sjukt bra som man bara måste läsa skriv med de i rubriken 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s