Allmänt intressant · Böcker · Fantasy · Litteratur

Astrid Lindgren <3 Peter Bergting?


Att börja skriva om en av Sveriges, ja världens, bästa författare är svårt. Astrid Anna Emilia Lindgren skulle fyllt 105 år i år. Under sin livstid han hon skriva över 30 välkända alster om allt från Emil i Lönneberga till Pippi Långstrump och vår Allra Käraste Syster som väntar under rosenbusken.

Orsaken till att jag tar upp det här är att en av mina absoluta favoritillustratörer, Peter Bergting, precis gjort nya framsidor till två av mina favoritLindgren-klassiker, Mio, min Mio och Bröderna Lejonhjärta.

Så kanske är det snarare Peter Bergting jag hyllar lite i och med det här. Han var också delaktig i att skapa omslaget till Harry Potter och Dödsrelikerna och en massa annat. Här hittar du mer av honom. Han är från Åmål, ska du se, och klasskamrat till mamma. Det tycker jag är coolt. Konst är coolt. Särskilt litterär konst. Och de där två skulle jag gärna ha i bokhyllan, du med kanske?

En kommentar på “Astrid Lindgren <3 Peter Bergting?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s