Böcker · Litteratur · Tonårsromaner

Flyga högt – Katarina von Bredow


Ibland är det skönt att bara få glida igenom sidorna på en bok, utan att behöva reflektera sådär speciellt mycket över så mycket alls. Flyga högt är en sådan bok. Det är början av nian, Vendela, Tova, Nils och Loke sätter sig ner och gör en lista över rangordningen på alla i klassen. Sen kommer Silja. Silja är ny i klassen och spelar efter heelt egna regler och kommer att förändra listan totalt.

I den ganska enkla högstadiestoryn kommer också kärleken in. Vendelas kärlek till Nils som är för blyg för att ta första steget och alltid luktar grekisk mat, vänskapskärleken till Tova och hur svårt det är att hålla fast vid en kompis när man umgås med någon den inte gillar. Kärleken till den bortgångna lillebrodern.

Flyga högt påminner mycket om von Bredows tidigare böcker i känslan, den där känslan som griper tag i hjärteroten medan du lever dig in i högstadievärlden och känner igen dig så mycket i miljöerna och känslosvallen. Hur reagerar man när någon kommer och sopar undan alla regler, förstör den verkligheten man tidigare levt i?

Läsvärd.

Genre: Tonårsroman
Originaltitel: Flyga högt
Utgiven: 2011
Antal sidor: 315
Passande musik: Typ musiken du lyssnade på under högstadieåren, varierar från person till person.

3 kommentarer på “Flyga högt – Katarina von Bredow

  1. ”Ibland är det skönt att bara få glida igenom sidorna på en bok, utan att behöva reflektera sådär speciellt mycket över så mycket alls.” Precis så är det när man läser von Bredow. Det är konsumtionslitteratur, och mycket trevlig sådan. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s