Böcker · Litteratur · Tonårsromaner

Ursäkta att man vill bli lite älskad – Johanna Thydell


Nora Jonasson, en ganska vanlig tjej med ett ganska vanligt högstadieliv med en egen bästa kompis. En bästa kompis som bara så där stannar hemma från skolan en vecka och vägrar svara på sms eller telefonsamtal. För att hon är arg. På Nora. Men varför?

Random plott till en mysig bok, jag har varit förtjust i Johanna Thydell ända sedan I taket lyser stjärnorna redan 2003. Sen kom Det Fattas en Tärning, och hon höll nästan standarden, men inte riktigt. Den där däremot, uppfyller alla krav som en riktigt bra tonårsbok ska uppfylla. Det är dramatik, det är kaos, det är kompiskonflikter och kärlekskrångel och allt annat som högstadiet brukar innehålla skrivet i en halvsarkastisk ton på sina ställen. I dagboksform dessutom, med små gulliga nordiska citat av olika slag på nederkanterna. Man skrattar och gråter sådär lagom mycket och jag kände att det VAR tonåren, hela boken VAR bara tonåren alltså. Fantastiskt.

Genre: Tonårsroman
Originaltitel: Ursäkta att man vill bli lite älskad
Utgiven: 2010
Antal sidor: 245
Passande musik: Fakepunk som Shebang, eller lite mer äkta i stil med Ramones

En kommentar på “Ursäkta att man vill bli lite älskad – Johanna Thydell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s