Allmänt intressant · Böcker

Flickan och Skulden – Katarina Wennstam


Kanske har ni läst en del om våldtäkter i Sverige och världen, kanske har ni läst om det i olika form i tidningar och annat och också läst om den konstiga våldtäktslagstiftningen vi har i Sverige än idag. Men aldrig har ni läst det så här.

Katarina Wennstam är journalist och har bevakat många våldtäktsdomstolar, särskilt i stockholmsområdet, under 1990-talet och framåt. I Flickan och Skulden framför hon fruktansvärda fakta om fruktansvärda brott mot unga tjejer och kvinnor som går ostraffade för att vi har en sjuk jävla mentalitet av att bestraffa fittpersonen istället för personen som begått brottet. Hon blandar rättegångsdokument med egna åsikter och aktuell forskning och får mig flera gånger att må riktigt, riktigt illa.

Så om man vill uppröras, gråta, må illa, le och bara allmänt skrika på vårt skitsamhälle är det här boken du borde läsa. Eller om du bara vill lära dig en jävla massa om saker som kan vara bra att veta, så låna boken. Eller köp den. På biblioteket stod den på en skum hylla långt in i ett hörn, och jag var tvungen att fråga personalen två gånger för att hitta den. Men det var det bannemig värt. Japp, för det var det.

Genre: Fakta/reportage
Originaltitel: Flickan och Skulden
Utgiven: 2004
Antal sidor: 212
Passande musik: Oj, svårt när det gäller seriöst blodigt våld, men jag antar att faktiskt tystnaden är det som passar bäst.

2 kommentarer på “Flickan och Skulden – Katarina Wennstam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s