Övrigt

Läsplatta – ja eller nej?


Funderar på det här med en läsplatta?
Är det något som är värt att skaffa sig för att minska belastningen på bokhyllorna eller är dagens utbud bara skräp?
Och om man ska skaffa sig en, vilken är den bästa då och vad ska man tänka på? Hur många textformat behöver den ta? Är WiFi en bra kvalitet eller bara skräp? Storlek? Osv osv osv. Någon som har några tips?

3 kommentarer på “Läsplatta – ja eller nej?

  1. Jag köpte en läsplatta förra året, mest för att jag tyckte det var dags att börja vänja sig, babysteps alltså 🙂

    WiFi tycker jag är ett måste, då slipper jag koppla plattan till datorn när jag vill låna böcker. För min del så räcker det med formaten e-pub och pdf, men tydligen kan jag lyssna på MP3 på min också 🙂

    Jag har skrivit lite om min läsplatta här http://bokslut.blogspot.se/2011/12/min-lasplatta-och-jag.html

  2. Jag är inge vidare förtjust i läsplattor. Det är svårt att fokusera och man får inte alls samma känsla när man läser – tycker jag. Men smaken är som baken. =)

  3. Jag är jättenöjd med min läsplatta. Jag har haft den i 1,5 år ungefär, så nu är modellen inte så ny och spännande längre. Jag har därför inga tips på plattor, men jag tipsar gärna om läsplattor generellt. Det är verkligen kanon att ha en platta med sig på resan istället för en tung väska full med böcker. Utbudet av e-böcker blir bättre och bättre, men det kanske är en bra idé att kolla upp vad som finns innan man investerar i en platta, så att man inte blir besviken. Allt finns faktiskt inte som e-bok. Vad gäller filformat så är det viktigaste att den stödjer epub, för det är det format som bibblorna har. Även pdf förekommer, men de är inte så skoj att läsa på platta, för i de går inte att ändra teckenstorlek och liknande, Sedan tycker jag personligen att det är viktigt att skärmen inte är ljusstark och jobbig att läsa på. E-bläck ska det vara! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s