Övrigt

I tystnaden begravd – Tove Alsterdal


”Tove Alsterdals nya spänningsroman är mer än en rafflande thriller – den är ett stort psykologiskt drama, en samtidshistorisk roman och liten vemodig kärlekssång.” Så står det på framsidan, direkt från Västerbottenskuriren om denna kriminalroman.

I storyn finns en mördad, känd skidåkare som slås ihjäl med sin egen yxa långt upp i norr där huvudpersonen nyss avlidna moder har ett hus ingen tidigare känt till. Katrine, huvudpersonen, åker upp dit för att få reda på vad det är för hus hennes mor har hållit hemligt så länge och får reda på en massa hemligheter ingen pratat om på många, många år.

Jag är ganska positivt inställd till den här boken, faktiskt, det är inte – som så många kriminalromaner ofta är – en bok med brottsling och polis i fokus och allt krut läggs på VEM HAR MÖRDAT DEN DÖDE och det är så avslappnande och skönt. Dessutom är det en spännande tanke om att ens förälder skulle haft ett helt hemligt liv som ingen vetat något om och det är sovjet-vibbar och saker som väcker mitt intresse. Så varför inte, en mysig och ganska snöig bok att sjunka ner i, i väntan på svensk vinter.

En kommentar på “I tystnaden begravd – Tove Alsterdal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s