Böcker · Dystopi · Litteratur · Tonårsromaner

Delirium – Lauren Oliver


Tänk dig en framtid där kärlek är klassad som en sjukdom. En framtid där du vid 18 års ålder kan botas från denna otrevliga sjukdom och där alla spår av ömhet, vänskap och känsla då helt enkelt suddas ut ur ditt huvud. Tänk dig att växa upp i den världen, med en mamma som när du var 6 år gammal tog livet av sig för kärlekens skull och som viskade ”Jag älskar dig, glöm aldrig det” som sista ord till dig. Tänk dig att du räknar ner dag för dag till den dag du äntligen kommer få ta emot det efterlängtade botemedlet.

Det är livet för Lena i framtida USA. Det är hennes historia vi får följa.

Det är en spännande värld som Lauren Oliver bygger upp i Delirium, en spännande tanke som är läsvärd bara den. Sen faller det lite på själva ”flicka möter pojke, flicka blir kär i pojke, flicka gör revolt”-grejen som man mött lite för många gånger. Vart fan är brudarna som kan göra revolt för sin egen skull, inte för första bästa kille? Men annars är det ju lite gripande, som tonårsromaner ofta är. Konsumtionslitteratur med bitter eftersmak, ungefär. Fortsättningen Pandemonium var också lagom spännande, och båda böckerna avslutas – såklart – med en rejäl cliff hanger, så inte kan du släppa och gå vidare riktigt än.

Genre: Tonårsroman/dystopi
Originaltitel: Delirium
Utgiven: 2012
Antal sidor: 441
Passande musik: Bambam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s