Övrigt

#6 Gömda – Lisa Marklund (& Maria Eriksson)


Jo, jag vet att den här boken har sågats och sågats igen på grund av att sanningshalten visade sig vara mindre än vad den utgav sig för att vara – men ärligt talat. Var sanningshalten verkligen det viktiga i boken?

Gömda är en kvinnas berättelse om att vara förföljd, trakasserad och misshandlad av sin partner. Utan försköningar beskrivs den hemska vardagen, polisens misstro och svårigheterna att leva ett vanligt liv tillsammans med rädslan. Hur det påverkar vänner, familj och särskilt barnen. Gömda tar sig in under huden och låter dig inte slippa undan, för det är (trots just denna historias bakgrund) verkligheten för många kvinnor i Sverige än idag. Och just därför borde faktiskt alla läsa den, för alldeles för lite görs för att förbättra situationen för familjer i den här situationen.

Jag fick boken i present någon gång på högstadiet och slukade den, kanske lite för ung, men det har satt spår i resten av mitt liv också genom engagemang i tjejjourer och tjejgrupper och annat. Så ge den till dina barn, läs den i skolorna och läs den själv också. Bara för att den har några år på nacken blir den inte mindre relevant. Så det så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s