30 böcker alla borde läsa · Böcker · Litteratur · Religion

#7 Tao enligt Puh – Benjamin Hoff


Religion har sin charm, särskilt religioner man inte stöter på så ofta.

Taoismen är en kinesisk religiös och filosofisk inriktning, en av de tre största i Kina faktiskt, som ordagrant betyder Vägen. En mycket intressant inriktning med många likheter med den mer välkända buddhismen och för mig som fick för mig att det var det häftigaste i världen men som inte riktigt hade orken att ta mig igenom Tao te Ching var Tao enligt Puh perfekt.

Nalle Puh har redan den fina tao-känslan i det han säger och gör, men genom att lyfta citat och händelser från klassiskern Puh’s liv och lägga till kommentarer och förklaringar lyckas Hoff fenomenalt bra med en enkel förklaring av vad det innebär att följa den här vägen. En behöver inte hålla med om allt, eller knappt ens förstå allt, men känslan av den här religionen/filosofin ger en välmåendekänsla som är värd att uppleva för fler än mig. Supertips!

För du vet: Puh bara är

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s