Böcker · Litteratur · Romaner · Sagor

Och bergen svarade – Khaled Hosseini


Hur många här har redan läst Flyga Drake eller Tusen strålande solar? Ganska många kan jag tro, för särskilt Flyga Drake fick ett stort genomslag genom filmen för något år sedan och därmed kom detta fantastiska författarskap till allmänt folks syn.

I år släppte han en ny bok: Och bergen svarade. Ett levnadsöde med ett syskonpar som slits ifrån varandra alldeles för tidigt och hur livet bara går vidare – men med en slags tomhet i båda syskonens liv. Vi får följa en massa människor som på ett eller annat sätt hör ihop med varandra och det här nätet av berättelser och sagor och liv skapar en mysig stämning och blir som en saga. För visst är Hosseini en riktig sagoberättare, precis som jag tycker allra bäst om det.

Att dessutom få möjlighet att uppleva en del av världen som för länge sedan försvunnit är en ynnest som vi sällan förunnas, och att följa med i ett förkrigsAfghanistan som nu är förstört är så vackert att man bara vill ha det tillbaka igen. Många delar av världen som vi nog skulle vilja ha tillbaka igen.

Genre: Roman
Originaltitel: And the Mountains Echoed
Utgiven: 2013
Antal sidor: 360

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s