30 böcker alla borde läsa · Böcker · Biografi · Litteratur

#12 I kroppen min – Kristian Gidlund


Få har nog missat Sugerplum Fairy-trummisen Gidlunds tragiska öde, som vi alla får dela genom hans fantastiska blogg, där varje inlägg får hjärtat att brista litelite granna. Efter bloggen finns också en bok. En bok med inläggen, bilderna och början av kampen mot cancern. Med cancern. Den skoningslösa fighten mot en sjukdom som rör sig snabbt och bryter ner bit för bit. Och i början hoppet. Hoppet om livet efteråt. Efter sjukdomen.

Det är texter och skrifter som får hjärtat att gråta. Klumpen i magen som bara växer. Cancer är inget som rör bara en person, vi alla har anknytning till sjukdomen – mer nära eller längre ifrån. Därför är det så aktuellt och så gripande. Det är svårt att inte beröras, och det är viktigt att inte glömma och inte ta sin egen hälsa för given.

Så läs. Helt enkelt. Läs, begrunda och gråt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s