30 böcker alla borde läsa · Böcker · Litteratur · Tonårsromaner

#18 Kort kjol – Christina Wahldén


Kort kjol är en berättelse om en våldtäkt. En helt vanlig gruppvåldtäkt. Om konsekvensen av att bära fel sorts kläder i en värld som vår idag. Om pojkar som aldrig behöver kontrollera sig och flickor som helt enkelt måste anpassa sig och sen ta skulden. Om det som kommer efteråt som på många sätt är värre än brottet i sig. Kort Kjol borde läsas av alla jurister, advokater, domare, nämdemän, politiker, poliser, lärare, läkare, elever, och ja – alla människor mer eller mindre som placerar skulden där den inte hör hemma och håller upp roller som inte borde få leva kvar. Punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s