30 böcker alla borde läsa · Böcker · Fantasy · Litteratur · Romaner

#19 Mördarens lärling – Robin Hobb


Åh, dessa böcker får mitt hjärta att slå lite hårdare.

Mördarens lärling är första boken i Hobbs första trilogi (fast på svenska är de uppdelade i 4 böcker) om pojken Sonen som råkar vara oäkta son till prins Ridderlig, som den dag då Sonen lämnas på Bockborgens trappa dör i en olycka. Sonen får trots allt stanna kvar vid hovet, och uppfostras till stor del av stallmästare Burrich. I smyg tränas han också av kungens halvbror Chade till att bli en lönnmördare, i kronans tjänst.

Det är intriger och spänning och magi och hemligheter och en värld man bara vill leva i. Stämningen är medeltida, som så ofta i fantasylitteratur, men det kan bannemig vara bland de bästa som någonsin gjorts inom fantasy. Och så finns det så mycket skrivet om den världen att man kan uppleva nya delar och vinklar av den – såpass att det känns som att du nästan levt där. Jag tycker att alla, särskilt alla som gillar fantasy, ska ge sig på Hobbs fantastiska verk. Först de här, sen Skeppstrilogin, vidare till Den Gyllene Mannen och de tre böckerna och slutligen till de som är på väg nu med Rain Wild Chronicles (nej, de finns inte på svenska än – men kanske snart?). Allting inom de Sex Hertigdömena och fjärrskådarnas värld.

3 kommentarer på “#19 Mördarens lärling – Robin Hobb

  1. Håller med dig om att detta är en fantastisk bok. Håller för närvarade på att lyssna på första boken i Skepptriologin och inser hur mycket jag saknat världen sen jag lyssnade klart på första triologin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s