Böcker · Dystopi · Fantasy · Litteratur · Romaner · Si/Fi

Allegiant – Veronica Roth


Nu är den här. Den avslutande delen i Divergent-trilogin. Jag hade sett fram emot det i månader, typ hela tiden sedan sista sidan av Insurgent lästes klart. Jag tänker inte gå in på handlingen, för det går inte utan att spoila tidigare böcker, men världen har förändrats mycket sen första boken och även karaktärerna i den. Synd bara att all förväntan var förgäves.

Oerhört besviken blev jag på avslutningen. En serie som började så himla skönt, med föga romantiskt tjafs kring den imponerande kvinnliga huvudkaraktären har gått över i någon slags sliskig Twilight-roman och det känns som att författaren stressat ihjäl sig för att hinna klart i tid. Synd på en så pass trevlig serie. Den spårar liksom ur på slutet, det känns som att målet är att skriva ett manus som går hem hos en publik i 14-års åldern, som att man försöker locka alla fans från Twilight och Hungerspelen till sig genom slutet. Och det är liksom inte där hon började, tycker jag åtminstone.

Genre: Si-fi dystopi
Originaltitel: Allegiant
Utgiven: 2013
Antal sidor: 544

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s