Böcker · Dystopi · Si/Fi · Skräck

Släktet – Guillermo del Toro & Chuck Hogan


Mannen bakom Pans labyrint har slagit sig ihop med den amerikanske författaren Chuck Hogan och skapat en skräckserie med massa vampyrer som skrämmer och pirrar.

Ett flygplan landar på JFK, och blir helt plötsligt kolsvart. Kontakten bryts och det bara stannar. Smittskyddsinstitutet kallas in direkt och när de kommer ombord är alla planrutor neddragna och alla inne på planet tycks vara döda utan synlig dödsorsak. Bampam! Vad är det som hänt på det där flygplanet?

Det är härligt att läsa om lite vanliga jävla vampyrer igen, efter en era med glittrande romantiska kärlekstörstande hunkar. Boken presenterar blodtörstiga och smittsamma vampyrskrällen som korsats med zombies i intelligens. Vampyrismen (?) beskrivs  som ett virus, mycket smittsamma blodmaskar som tar över människokroppen cell för cell – som en riktig parasit. Det är lagom kusligt och lagom lättläst och lämnar en ungefär lika lätt som en tog till sig det. Känslan är lik Metro 2033 i annan miljö.

Trilogin ska bli serie, som så vitt jag minns kommer ut i november i amerikansk tv. Tror att det åtminstone kommer bli rätt sevärt.

Genre: Skräck
Originaltitel: The Strain
Utgiven: 2011
Antal sidor: 465

2 kommentarer på “Släktet – Guillermo del Toro & Chuck Hogan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s