Böcker · Litteratur · Ljudbok · Romaner

Bedragen – Katerina Janouch


Ibland är det skönt med riktigt lättsam konsumtionslitteratur a la sommarlov. Bedragen är definitivt i den genren.

Janouchs serie om barnmorskan Cecilia Lund börjar här. En rätt vanlig fyrabarnsmamma i ett rätt vanligt rätt ojämställt förhållande. Hon har valt att bara jobba ett par nätter i veckan för att kunna vara hemma massa med barnen, ta hand om hem och mat och tvätt och städ och så vidare. Hennes snubbe, John, är fotograf och försvinner då och då iväg på olika uppdrag runt om i världen. Hemlivsscener blandas med berättelser inifrån förlossningssalarna på sjukhuset. En helt vanlig dag, under en helt vanlig middag, dyker en ung man upp på trappen i förortsvillan. Han vill prata med John säger han, för han tror att han kan vara Johns son från ett ligg för mycket länge sen.

Helt plötsligt är Cecilias värld vänd upp och ner. En styvson sover i gästrummet, lämnar lappar om den Röda vägen efter sig och kräver pengar, och Cecilia är fast bestämd att sköta hela saken själv. Nivet, händig kvinna kan själv.

Det är en helt okej läsupplevelse som jag, tyvärr, valde att lyssna mig igenom. Många delar hade jag nog valt att skumma igenom (typ första halvan av boken där det inte händer någonting), men en sån där skön ligga-i-solen-och-slöläsa-bok. Semesterlitteratur helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s