0-2 år · Böcker · För mindre människor · Litteratur

Ett barnboksinlägg igen


Just nu, som ni kanske förstått, läses det massvis med barnböcker i vårt hus. Liten har ratat alla Max-böckerna hittills, men hyllat allt i stil med ”Knacka på”, ”Ut och gå” och ”Varför då?” som jag skrev om någon annan gång. Just nu har vi dock en ny favorit som vi läst sisådär hundra tusen gånger: Katt kan på morgonen.

Katt kan är en bok om lilla Katt, och en helt vanlig morgon för Katt och hens mamma. Katt kan själv, banka med muggen, borsta tänder och läsa mammas tidning. Mamman blir arg och Katt blir glad. N älskar den helhjärtat och bankar och skrattar med Katt. Jag tycker också att den är underhållande, för att den verkligen beskriver hur en morgon kan se ut för en stackars småbarnsförälder, särskilt med ett barn som KAN SJÄLV. Trots mitt unga föräldraskap känner jag igen det, kanske är för att min unge föddes sån. Det är åtminstone en bok som förälder och barn kan underhållas och känna igen sig i tillsammans. Sanna Töringe och Kristina Digman är det som står bakom den här geniala morgonskildringen.

Ett boktips, tidigt julklappstips eller bara myshöstläsningstips. För det är bra att läsa, viktigt att läsa och mest av allt – SÅ JÄVLA MYSIGT att läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s