Böcker · Litteratur · Si/Fi

The Martian – Andy Weir


Andy Weir har skapat ett mästerverk. I The martian får vi följa en marsfärd bemannad med ett gäng astronauter. Väl på plats hamnar de mitt i en sandstorm och en person, Mark, blir lämnad kvar ensam på Mars. Ja, planeten Mars. Hur ska han överleva tills en ny rymdfärd kan ske med de få material som finns kvar.

Ja, men visst låter det enkelt. Förutom enkelt är det trovärdigt. Vissa bitar blir lite rabblande, med mycket siffror och uträkningar av den här skitsmarte och rätt humoristiske karaktären Mark, men över lag är det en trevlig och fräsch bok. Fräsch, som i att jag inte mött något likt den förut vilket gör det rätt kul.

Så, fräsch rymdbok med massa riktiga fakta och en herrans massa dålig humor – är det din grej? Läs The martian.  Nu!

Dessutom, extra fakta, i november kommer filmen med Matt Damon i huvudrollen. Lyckats tydligen alltid pricka de här bokfilmatiseringarna med kort marginal och hinner alltid tänka tanken ”Jisses, så bra den här skulle bli som film.” Ja, men nu vet ni. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s