Romaner · Tonårsromaner

Will Greyson, Will Greyson – David Levithan och John Green


Jag sa väl att jag lyssnade igenom typ alla John Greens böcker i somras? Så även boken han skrev tillsammans med David Levithan.

Boken är skriven utifrån två tonårskillars perspektiv, två killar med samma namn. Will Greyson. Den ena Will Greyson är en rätt vanlig hetrokille i High School – bästa kompisen heter Tiny Cooper och Will är rätt kär i en tjej som heter Jane. Den karaktären är, tro det eller ej, skriven av John Green och ur hans ögon får vi se världen i alla udda kapitel.

De jämna kapitlen skrivs ur Will Greyson den andres ögon. Will no. 2 är en rätt ensam kille som under mycket lång tid chattat med Isak, Isak som får hans hjärta att bulta lite extra. Den där kvällen när han träffar Will Greyson den första ska han egentligen träffa Isak. Mötesplatsen är väldigt underlig. En porraffär mitt i Chicago.

Vad som händer sen? Ja, läs och se. Det är en mysig och varm bok med två ganska olika karaktärer som ska samsas mellan sidorna. På något sätt, trots de ganska markanta olikheterna, uppstår en slags harmoni mellan de båda författarnas skrivsätt och trots att det kanske inte är en läsupplevelse jag vill göra om så hade jag ändå en ganska trevlig resa med Will Greysonarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s