Böcker · Litteratur · Romaner

Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan – Anna Winberg


9789175791210-205x300Jag har precis läst en så rackarns underhållande bok. Eller ja, lyssnat på. I Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan kan nog de flesta småbarnsföräldrar känna igen sig. Vi möter ena huvudpersonen, Emma, dragandes sin gula barnvagn genom snömodden på väg mot föräldragruppsträffen. Smutsen stänker och hon inser hur mycket hon kämpat för att få sitt barn, men hur trött hon samtidigt är.

Huvudperson 2 är Shirin, även hon i det lilla rummet hos BVC i en föräldragrupp bland andra mammor med sina små mirakel. Hennes barn sover nästan jämt, och ändå är hon så trött – på att stalka sitt ex som bara stack strax innan lilla Isobel föddes. Pengarna börjar ta slut, men det finns ju sms-lån….

I föräldragruppen finns också Dolly. Hon lyser av färger, tror på övernaturliga ting och tycks ha världens gladaste och rundaste lilla bäbis. De här tre, Emma, Shirin och Dolly blir ett gäng mitt i verklighetens blöjor, relationsproblem och lögner. Precis som i verkligheten. Det är så mycket igenkänning och vänskap och kaos att det blir löjeväckande trevligt att vara del av. Tips! Tips! För alla trötta småbarnsföräldrar mitt i kaoset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s