Övrigt

Jakten på Jack – Martin Olzcak och Anna Sandler


Alltså, hur bra är böckerna om Jack egentligen? Som en variant av Harry Potter för den lite yngre läsaren.

I första boken får vi möta pojken Jack. Jack är föräldralös och ska spendera sommaren i Stockholm med en släkting. Han har varit alldeles ensam på barnhemmet i hela sitt liv. Knappt hinner han komma av bussen innan han börjar jagas av diverse olika mytiska varelser, allt från bergatroll till vampyrer. I bok efter bok får vi följa Jack när han söker efter sina föräldrar och upplever allsköns äventyr. Totalt tror jag att det är 14-15 böcker om Jack hittills, och sista ”seriekvartetten” är inte avslutad än.

Det här är första gången sen Mio min Mio min 4-åring och 7-åring sitter som slukade och lyssnar på samma bok. De första fyra låste de in sig på rummet för att lyssna på ifred via storytel, de andra har vi läst tillsammans kväll efter kväll. På morgonen kommer de upp och berättar engagerat om vad som hänt kvällen innan för mig som inte är med och läser just nu. Perfekt för att trigga läslust, om än lite läskigt ibland med korpar som jagar och skelett som smyger runt på Vasaskepp. Mysmagi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s