Om Mig

31942781_10156450274250452_6697233875787055104_n

Jag som skriver den här bloggen heter Evelina, och jag är en rörig småbarnsförälder och SO-lärare som i livspauserna passar på att läsa vuxenböcker och i livspusslet läser stora mängder barnböcker.

Den 10 Januari 2010 påbörjade jag ett projekt, att en bok i veckan skulle läsas tills dess att 365 böcker fanns med i skrift i den här bloggen. Det här projektet har pågått sen dess, åtta år senare är det fortfarande inte 365 böcker men bit för bit närmar vi oss slutmålet, och förhoppningsvis förbi det.

Nu för tiden lägger jag mest tid på barnböcker, där vi slukar så gott som allt som kommer i vår väg jag och barnen. När det gäller vuxenböcker läser jag helst fantasy, si/fi och sliskiga, tårdrypande romaner. Senaste åren har jag också fått en ny litterär kärlek: mysdeckare,  något jag svor att jag aldrig skulle läsa eftersom det skulle innebära att jag blivit gammal. Vilket jag väl nu blivit #ålderskris

Boktips, livstips och annat mottages med värme.

 

26 kommentarer på “Om Mig

 1. Underbar idé! Jag älskar Jonathan Safran Foers böcker, och allra mest ”Extremt högt och otroligt nära”! Underbar bok som alla borde läsa. Om du har idétorka någon dag så kan du bara maila mig så skriver jag ihop en fin motivering till varför man ska läsa den (har andra tips också!).

 2. ”vi måste prata om kevin” av lionel shriver är alldeles alldeles hemsk och fantastiskt bra!

 3. Jag gillar verkligen den här bloggen!
  Ett till tips; läs gärna barnböcker som du läste som liten. Mumintrollen eller Pippi. Du kanske aldrig läste dom som liten utan bara såg filmerna. Man kan se andra saker om man läser dem som vuxen.

 4. Härlig sida!
  Den senaste riktigt bra boken jag läste var ”Tea-Bag” av Henning Mankell. Hittade den i ett omklädningsrum, någon hade gett den vingar.

 5. Ett måste: ”Allt för min syster” – Jodi Picoult. Flera har säkert sett filmen, gillat den eller inte, men boken är så annorlunda och så underbar! Så fantastisk. Hemsk och vacker. Enda boken jag gråtit till 😉

 6. Goethes Den unge Werthers Lidanden är en klassiker från förromantikens tyskland som jag verkligen rekommenderar. Likaså Jane Austens Stolthet och Fördom.
  Om du inte gillar klassisk litteratur så kan jag rekommendera Boktjuven av Markus Zusac samt Pianisten av Wladyslaw Szpilman.

 7. Boken ”Jenny” av Jonas Gardell är en bok som kan analyserar ut i det oändliga tänker jag, men jag skulle vilja veta vad du tycker om den?

  Så fin blogg!

 8. Hej,

  Skulle du vilja få ett recensionsexemplar av b.la Insurgent av Veronica Roth. Meja i så fall din adress till mig.

  Hälsningar, Mikael
  Modernista

 9. Hej Evelina!
  Du har ju skrivit flera fina recensioner på böcker från oss på OLIKA förlag, så vi ville höra om du var intresserad av att vi börjar skicka recensionsexemplar till dig? Mejla mig på linnea@olika.nu så kan vi prata närmare om saken! Ha det!

 10. Hej Evelina!

  Vi på Bokfabriken ska börja ge ut barn- och ungdomslitteratur. Första utgivningen är fantasyserien Warriors. Jag undrar om du vill få uppdateringar om vår utgivning och erbjudanden om recensionsex? Hör gärna av dig till sarah@bokfabriken.se.

  Vänliga hälsningar,

  Sarah på Bokfabriken

 11. Hej Evelina! Du får säkert massor av boktips, men här kommer ändå ett till! Min bok Nomadplaneten är en science fiction-roman om hopp, längtan och förtvivlan i början av nästa århundrade. Om du vill skickar jag gärna ett recensionsexemplar. Såhär står det på baksidan:

  Det är tidigt 2100-tal. Konflikter, global uppvärmning och ekonomiska kriser avlöser varandra, men när det ser som mörkast ut tänds en ny stjärna på himlen. Stjärnan visar sig vara en nomadplanet, en vandrande himlakropp på väg att korsa solsystemet. Kan en internationell rymdexpedition flytta fokus från eländet på jorden och ge nytt hopp till en splittrad mänsklighet?

  När expeditionen ska lämna jorden visar sig en av besättningsmedlemmarna arbeta för en terrororganisation. Ersättare i sista stund blir Jonathan Othiambo, en svensk-kenyansk astrofysiker. Som ny i gruppen kastas han in i ett maktspel han inte förstår, där konflikter sjuder under ytan i den till synes välorganiserade besättningen.

  Den nya planeten bjuder på vetenskapliga upptäckter som väcker förvirring, skräck och konspirationsteorier. När expeditionen tappar radiokontakten med jorden tvingas Jonathan välja sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s